Numarul bancilor aflate pe lista neagra a autoritatilor americane a ajuns la 252

Data publicarii: 27-02-2009 | International

Bancile americane cu probleme financiare grave s-au inmultit rapid in ultimele luni, ajungand la nu mai putin de 252 de cazuri, potrivit statisticilor Federal Deposit Insurance Corp (FDCI), institutia americana responsabila cu reglementarea pietei financiare.

Numarul bancilor cu probleme a crescut de la 171, la inceputul anului 2008, la 252, in ultimele trei luni ale aceluiasi an. "Nu este niciun dubiu ca este una dintre cele mai dificile probleme pe care FDCI o are de gestionat in intreaga istorie de 75 de ani", spune Sheila Bair, presedintele institutiei.

Bancile aflate in evidenta FDCI au, in general, dificultati financiare, manageriale si operationale care le pun in pericol existenta. Bancile aflate pe lista au un risc mult mai mare de faliment, statisticile indicand o rata de esec de 13%.

Desi nu au dat numele bancilor cu probleme, reprezentantii FDCI au spus ca valoarea totala a activelor acestora este de 159 miliarde dolari, in crestere fata de 116 miliarde dolari doar cu un trimestru in urma.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: