Banca C.R. Firenze lanseaza doua produse noi

Data publicarii: 31-07-2006
Banca C.R. Firenze Romania a lansat doua noi produse de economisire – certificatele de depozit nominative si certificatele de depozit cu parola-, produse ce pot fi achizitionate atat de persoane fizice cat si de catre companii, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Pentru certificatele de depozit nominative, banca ofera gratuit la cumparare un cont curent fiecarui client. Astfel, la maturitatea certificatelor, contravaloarea acestora plus dobanda va fi virata automat in contul curent.

Certificatele de depozit sunt eliberate pe perioade de 3, 6, 9, respectiv 12 luni si pot fi emise in RON (valori de 50 RON, 100 RON sau 500 RON) si EUR (valori de 100 EUR, 500 EUR sau 1,000 EUR). Dobanda bonificata este fixa pe toata perioada depozitului, pana la scadenta inscrisa pe certificat. Comisionul de cumparare, respectiv vanzare la termen al certificatelor de depozit este 0.

Pentru certificatele de depozit emise in RON banca acorda urmatoarele dobanzi: 3 luni – 7.00% p.a.; 6 luni – 7.25% p.a.; 9 luni – 7.50% p.a.; 12 luni – 8.00% p.a. Pentru certificatele de depozit emise in EUR banca acorda urmatoarele dobanzi: 3 luni – 3.25% p.a.; 6 luni – 3.50% p.a.; 9 luni – 4.00% p.a.; 12 luni – 4.25% p.a.

Certificatele de depozit sunt puse in circulatie de Banca C.R. Firenze Romania prin oricare din sucursalele sale din Bucuresti si din tara.

Rascumpararea certificatelor de depozit se poate face la orice sucursala a Bancii C.R. Firenze Romania S.A., la scadenta sau oricand la solicitarea clientului. In cazul certificatelor de depozit cu parola, posesorul certificatului, cunoscator al parolei, se poate prezenta la data / dupa data scadentei, cu actul de identitate si cu certificatul in original pentru rascumparare la orice sucursala a Bancii C.R. Firenze Romania.

In cazul pierderii, distrugerii sau furtului Certificatului de Depozit, banca va restitui integral sumele depuse si dobanzile aferente, in baza declaratiei depuse la organele competente.

Banca C.R. Firenze Romania este controlata de catre Banca CR Firenze SpA, ce detine un pachet de 56,23% din actiuni. Banca CR Firenze SpA, cotata la Bursa italiana inca din anul 2000, este banca „leader” a grupului bancar omonim, grup constituit din 6 banci si mai multe societati specializate de produse si servicii.

In 2005, Grupul Banca CR Firenze a inregistrat un profit net de 149, 0 mil. Euro; suma depozitelor totale atrase de la clienti s-a ridicat la 36.653 mil. EUR, in crestere cu 6,2%.

Creditele acordate clientelei au crescut cu 7,3%, ajungand la 13.146,7 mil. EUR. La 31/12/2005 Grupul Banca CR Firenze numara 527 sucursale, prezente in regiunile din Centrul si Nordul Italiei, deservind mai mult de un milion de clienti. Retelei de sucursale i se adauga noi canale operative specializate, marind numarul unitatilor bancii la aproape 600.

Reteaua Bancii C.R. Firenze Romania cuprinde 11 sucursale (cate una in Craiova, in Constanta, in Satu Mare si Timisoara si 7 sucursale in Bucuresti). Obiectivul este de a se ajunge la un total de 30 de sucursale pana la sfarsitul anului 2008, in curand urmand a fi deschise noi sucursale la Cluj-Napoca, Brasov, Ramnicu Valcea, Arad, Pitesti si alte 4 sucursale in Bucuresti.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: