Time Warner investe 241,5 milioane de dolari in CME

Data publicarii: 24-03-2009 | Media

Compania Time Warner va investi 241,5 milioane de dolari in Central European Media (CME), una dintre cele mai importante companii de media din Europa Centrala si de Est, au anuntat cele doua companii intr-un comunicat de presa.

Totodata, companiile Warner Bros si CME au semnat un parteneriat de lansare si operare a unor noi canale tematice de televiziune  in zonele de acoperire ale CME. Unele dintre acestea, vor purta marca studiourilor Warner Bros si vor difuza filme si seriale internationale, incluzand titluri din colectia de top a celor de la Warner Bros.

"Sunt convins ca acesta alianta cu Time Warner va accelera dezvoltarea CME si o va duce la un asemenea nivel la care acum 15 ani doar visam", a spus fondatorul CME, Ronald S. Lauder.

Investitia Time Warner sprijina strategia acestora de a crea si livra programe de inalta calitate pe multiple platforme la nivel global.

"Aceasta tranzactie este o oportunitate unica pentru noi de a investi si a colabora cu unul dintre liderii pe piata de media din Europa Centrala si de Est. In ciuda impactului crizei economice globale, consideram ca Central European Media este pozitionata ideal pe piata pe termen lung si ca, pe viitor, Europa Centrala si de Est se va reintoarce la cresteri semnificative in sectorul media", a explicat Jeff Bewkes, presedinte si CEO al companiei Time Warner.

Adrian Sarbu, presedinte si director operational al CME, considera ca succesul companiei este asigurat de echipele locale de management si de abilitatea acestora de a crea continut care se ridica la asteptarile audientelor locale, iar Time Warner si Warner Bros. sunt lideri recunoscuti in ceea ce priveste continutul media si au capacitatea si experienta necesara pentru a imbunatatii calitatea programelor de televiziune.

Compania Time Warner este lider global in media divertisment care are ca domeniu de activitate productia cinematografica, televiziunea, servicii editoriale si interactive si furnizeaza la nivel global continut media de inalta calitate prin diverse platforme de distributie. 

CME este o companie media care opereaza mai multe statii de televiziune in sapte tari din Europa Centrala si de Est cu o populatie totala de aproximativ de 97 de milioane. Posturile de televiziune care apartin CME se afla in Croatia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema si NovaSport), Romania (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro and MTV Romania), Slovenia (POP TV, Kanal A), Slovacia, Ucraina si Bulgaria.

NewsIn