Guvernul a aprobat scrisoarea de intentie care va fi trimisa FMI si Comisiei Europene

Data publicarii: 26-03-2009 | Economie

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o Ordonanta de Urgenta, scrisoarea de intentie privind contractarea imprumutului extern, documentul urmand sa fie trimis Fondului Monetal International si Comisiei Europene.

Scrisoarea de intentie a fost discutata intr-un cadrul restrans, numai in prezenta ministrilor. Ministrii delegati, secretarii de stat si consilierii de stat a trebuit sa paraseasca sala de sedinte.

Romania a finalizat negocierile cu FMI, Comisia Europeana si alte institutii financiare internationale, pentru un pachet de finantare de aproximativ 20 miliarde euro, a anuntat miercuri Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania.

Romania va primi un pachet total de finantare ce cuprinde 12,95 miliarde euro de la FMI, 5 miliarde euro de la UE, 1,2-1,5 miliarde euro de la Banca Mondiala si 1 miliard de euro de la alte institutii internationale.

Premierul Emil Boc a declarat marti ca FMI si CE vor raspunde scrisorii de intentie a Guvernului Romaniei in termen de 10-14 zile, dupa care va fi semnat acordul de imprumut.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: