Raiffeisen Group i-ar putea acorda lui Deripaska un nou termen pentru refinantarea unui credit

Data publicarii: 30-03-2009 | International

Miliardarul rus Oleg Deripaska va primi probabil o perioada de gratie de opt luni pentru a refinanta un credit utilizat in cumpararea unei participatii de 24% din constructorul austriac Strabag SE, a anuntat luni Raiffeisen Group, coproprietarul Strabag, potrivit Reuters.

Christian Konrad, seful consiliului de supraveghere Raiffeisen, a declarat pentru cotidianul austriac Wirtschaftsblatt ca grupul vrea sa amane termenul limita de refinantare a imprumutului pentru a doua oara, de la data de 3 aprilie la sfarsitul acestui an.

"Pe 3 aprilie va avea loc o discutie, insa vrem sa stabilim termenii imprumutului astfel incat sa aiba timp pana la sfarsitul anului si abia apoi vom discuta daca va ramane actionar in cadrul Strabag. Vrem sa il pastram, daca se poate, ca actionar. Totul tine de afaceri", a spus Konrad.

Deripaska, ce ocupa anul trecut prima pozitie in clasamentul Forbes al celor mai bogati oameni din Rusia, incearca sa restructureze datorii de miliarde dolari catre bancile occidentale.

Acesta a imprumutat 500 milioane euro, pentru a putea plati participatia cumparata in cadrul Strabag, in 2007. Creditul, provenit initial de la Deutsche Bank, a fost garantat prin participatie si a fost refinantat anul trecut de alti actionari Strabag.

NewsIn