Guvernul discuta miercuri proiectul prin care se interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat

Data publicarii: 01-04-2009 | Economie

Guvernul va discuta in prima lectura, in sedinta de miercuri, proiectul de Lege prin care va fi interzisa cumularea pensiilor de peste 1.500 de lei cu salariul de la stat, a declarat marti, la TVR1, premierul Emil Boc.

Premierul a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca doar persoanele care au pensii cu o valoare de pana la 1.500 de lei vor putea cumula pensia cu salariul de la stat.

Boc afirma atunci ca proiectul de act normativ va intra in dezbatere publica, va fi adoptat de Guvern, iar ulterior va fi inaintat dezbaterii Parlamentului.

Premierul a precizat ca, astfel, interdictia de a cumula pensia cu salariul de la stat nu va afecta asistentii persoanelor cu handicap, profesorii sau medicii.

In luna ianuarie, CCR a declarat neconstitutionala Ordonanta de Urgenta a Guvernului 230/2008, care interzicea cumului salariului de la stat cu pensia, admitand astfel o sesizare a Avocatului Poporului.

Sporurile vor fi limitate la 30% din salarii pentru reducerea cheltuielilor bugetare
 
Reducerea cheltuielilor bugetare cu 1,1 procente in 2009 se va realiza prin inghetarea salariilor bugetarilor si trecerea treptata la un cuantum total al sporurilor de 30% din salarii, a declarat presedintele Traian Basescu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: