SUV-ul Dacia, construit pe baza lui Nissan Qashqai si cu grila frontala a lui Duster

Data publicarii: 01-04-2009 | Auto

Viitorul SUV de la Dacia va fi construit pe baza modelului de succes Nissan Qashqai. Acestea sunt zvonurile care circula pe site-urile de specialitate.

Potrivit worldcarfans.com, care citeaza site-ul masini.ro, brandul Dacia (parte a Renault) va exploata relatia sa cu Nissan, folosind unele dintre componentele si chiar dimensiunile SUV-ului de succes Nissan Qashqai.

Mai mult, potrivit unor surse citate de masini.ro, viitorul SUV Dacia va semana la partea frontala (probabil grila) cu conceptul Duster. De asemenea, potrivit worldcarfans.com, viitorul SUV Dacia nu va avea legatura cu Sandero Stepway.

In martie Francois Furmont, directorul general Dacia-Renault, declara despre Duster ca "este un concept si va ramane in acest stadiu, nu va fi produs in serie. Totusi, vom regasi unele dintre trasaturile sale la viitoare modele Dacia". Afirmatiile sale sunt sustinute de aceste noi informatii, care au ajuns astazi in presa.

Dacia Duster, primul concept auto din istoria Dacia, a fost prezentat si in Romania saptamana trecuta. Masina a fost dezvelita in cadrul unei ceremonii care a fost organizata la World Trade Center, si in prezenta mai multor personalitati, printre care Principesa Margareta, cantaretul Aurelian Temisan si actrita Monica Davidescu.

Conceptul Duster este o incrucisare intre un coupe si un MPV (Multi Purpose Vehicle) dupa cum spun chiar oficialii Dacia. Masina a fost foarte bine primita de publicul de la Geneva, salonul auto unde a fost prezentata pentru prima oara.

Duster are 1,49 metri inaltime, 4,25 metri lungime (cat un Logan Sedan) si 1,64 metri latime. Autovehiculul este echipat cu un propulsor diesel de 1,5 litri care dezvolta 105 Cai Putere.

Motorul emite 139 de grame de dioxid de carbon pe kilometru si are un consum de 5,3 litri pentru 100 de kilometri parcursi. Masina are nevoie de 9,6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora.

Airbag-ul pentru sofer este situat in structura inferioara a volanului. In partea centrala a bordului se afla un ecran electronic.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: