Cat au castigat in 2008 cei mai performanti manageri de fonduri de hedging

Data publicarii: 02-04-2009 | International

Desi bursele din intrega lume au sucombat anul trecut, aceasta nu i-a impiedicat pe cativa manageri de fonduri de hedging sa-si rotunjeasca profiturile cu alte cateva miliarde de dolari. Potrivit publicatiei de business Alpha Magazin, cei mai performanti manageri au castigat in 2008 aproape 12 miliarde dolari, o medie de 464 milioane dolari pe fond.

Cum in lumea finantelor performanta se rasplateste cu bani grei, directorii fondurilor au fost primii care au benficiat de rezultatele pozitive. Editorii revistei au calculat castigurile aproximative ale celor mai buni manageri, plecand de la capitalul propriu al directorilor investit in institutiile pe care le conduc, aprecierea actiunilor detinute in firma si remuneratia de baza. Clasamentul arata astfel:

  1. James Simons de la Renaissance Technologies, cu un castig de 2,5 miliarde dolari. Investitiile sale au adus o rata de profitabilitate de 80%.
  2. John Paulson de la Paulson & Co, cu un castig de 2 miliarde dolari, majoritatea facuti prin tranzactii speculative cu obligatiuni derivate.
  3. John Arnold de la Centaurus Energy, cu 1,5 miliarde dolari. Fost trader al Enron, a generat in 2008 o rata de profit de 80%.
  4. George Soros de la Soros Fund Management, cu 1,1 miliarde dolari, a inregistrat o crestere de 8% la Quantum Endowment Fund, evaluat la 21 miliarde dolari.
  5. Raymond Dalio de la Bridgewater Associates, cu 780 milioane dolari
  6. Bruce Kovner de la Caxton Associates, cu 640 milioane dolari
  7. David Shaw de la D.E. Shaw & Co, cu 275 millioane dolari
  8. Stanley Druckenmiller de la Duquesne Capital Management, cu 260 milioane dolari
  9. David Harding de la Winton Capital Management cu 250 milioane dolari
  10. Alan Howard de la Brevan Howard Asset Management, cu 250 milioane dolari

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: