Ilie Sarbu: Codul de Bune Practici privind comertul cu produse agroalimentare stagneaza la Finante

Data publicarii: 02-04-2009 | Economie

Proiectul Ordonantei privind Codul de Bune Practici pentru comertul cu produse agroalimentare, finalizat de Ministerul Agriculturii, patronatele si sindicatele din industria alimentara, se afla inca in analiza la Ministerul Finantelor Publice, a declarat joi, ministrul MAPDR, Ilie Sarbu.

"Stangneaza la Finante, nu am aflat inca motivele. Am avut o intalnire ieri (n.r. 1 aprilie) cu ministrul Gheorghe Pogea si cu secretarul de stat care se ocupa de problema, care mi-au spus ca au analizat. Povesti", a spus ministrul Sarbu.

Ministrul MAPDR a afirmat ca va mai astepta cateva zile ca Ministerul Finantelor Publice sa analizeze Codul de Bune Practici, urmand, ca in lipsa unui raspuns, sa fie promovat proiectul propus de un grup de deputati PSD.

"Aici nu vom face niciun rabat, iar daca se mai incurca mult pe la Guvern vom promova initiativa pe care o aveti dumneavoastra (n.r. grupul deputatilor), desi e cam la fel. Totul tine de timp", a spus ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Ilie Sarbu, la intalnirea cu deputatii de la Comisia pentru Agricultura din Camera Deputatilor.

Ilie Sarbu a declarat ca supermarketurile sunt libere sa isi inchida activitatea, daca nu sunt de acord cu Codul de Bune Practici.

"Parlamentul European s-a pronuntat si a spus ca este un abuz la adresa producatorilor si fermierilor din Europa, noi ne-am pronuntat. Toate supermarketurile au fost la intalnirea cu patronatele si cu sindicate si au semnat protocolul, iar a doua zi au zis ca nu mai sunt de acord. Le-am transmis ca nu ma intereseaza acordul lor, ei comercializeaza si fac profit in Romania. Daca le convine bine, daca nu sa isi inchida halele si sa le mute unde vor gasi loc", a adaugat Ilie Sarbu.

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale impreuna cu patronatele si sindicatele din industria alimentara au definitivat in luna februarie 2009, in lipsa retailerilor, proiectul ordonantei privind Codul de Bune Practici.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: