Porsche: Deductibilitatea a doar 30% din cheltuieli va favoriza achizitionarea de masini second-hand

Data publicarii: 07-04-2009 | Finante-Banci

Deductibilitatea a doar 30% din cheltuieli va favoriza achizitionarea de masini second-hand, precum si reparatiile in unitati de service neautorizate, a declarat directorul general al Porsche Romania, Brent Valmar.

"Porsche Romania se declara impotriva prevederilor capitolului II din legea nr. 571/2003 privind masurile in domeniul politicii fiscale. Oficialii Volkswagen considera deductibilitatea a doar 30% din cheltuieli o masura total aberanta, care va favoriza achizitonarea de masini second-hand, precum si reparatiile in unitatile de service neautorizate", se arata in comunicat.

Brent Valmar considera ca legislatia noului Cod Fiscal este total aberanta, intrucat va favoriza vanzarea de masini second-hand la negru, lucru care va suprima vanzarea de masini noi.

Director general Porsche Romania a adaugat ca, prin faptul ca nu se va mai permite deducerea cheltuielilor cu masinile de firma, se va favoriza reparatiile in service-uri neautorizate. "Vom asista la un salt inapoi cu 20 de ani, iar toate investitiile in retelele autorizate de service si in instruirea de personal calificat se vor duce pe apa sambetei", a adaugat acesta.

De asemenea, Brent Valmar considera ca adoptarea acestor modificari la Codul Fiscal in vigoare va genera o mare gaura in bugetul de stat si un blocaj al activitatii economice.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: