Vrei sa fii miliardar? Renunta la facultate, falimenteaza o afacere si inscrie-te intr-o societate secreta

Data publicarii: 07-04-2009 | Afaceri

Capacitatea de a face bani din orice este innascuta sau dobandita? Care sunt atributele comune ale miliardarilor? Au ei vreun secret care le deschide usa prosperitatii extreme? Acestea sunt doar cateva din misterele care-i invaluie pe cei mai bogati oameni ai planetei.

Pentru ca un raspuns riguros este greu de gasit, editorii de la Forbes s-au gandit sa schiteze un profil al miliardarilor pornind de la trasaturile predominante extrase din datelele culese in timpul intocmirii topului celor mai bogati oameni ai lumii, o lista impresionanta cu peste 650 de nume.

Fara a avea pretentia de studiu stiintific, caracteristicile extrase prin mijloace statistice se dovedesc extrem de interesante si, in unele cazuri, spectaculoase. Iata cateva din dominantele puse in evidenta de Forbes.

1. Un procent insemnat al miliardarilor are parinti cu bune aptitudini matematice. Unii dintre ei sunt ingineri, altii contabili sau propietarii unor mici afaceri. Capacitatea de intelegere si folosire a numerelor apare ca o trasatura de baza a miliardarilor.

2. 42 din cei 380 miliardari americani inclusi in lista Forbes s-au nascut in luna septembrie, mai mult decat in orice alta luna. In schimb, doar cativa dintre ei s-au nascut in decembrie.

3. Mai mult de 20% dintre cei mai bogati americani nu au inceput sau nu au terminat vreun colegiu. Multi dintre ei si-au cladit averea pe afaceri in domeniul tehnologiilor, cazurile cele mai cunoscute fiind Bill Gates, Steve Jobs, Michael Dell, Larry Ellison si Theodore Waitt.

4. Cei mai multi dintre bogati au fost in perioada facultatii membri ai unor organizatii secrete de tipul Skull and Bones. Printre ei, investitorul Edward Lampert, fondatorul Blackstone, Steven Schwarzman si fondatorul FedEx, Frederick Smith.

5. In randul miliardarilor cu studii superioare, 65 au MBA-uri la patru universitati de top: Harvard, Stanford, Columbia si Wharton School of Business.

6. Multi miliardari au experimentat falimentul la inceputul carierei lor. Doua exemple sunt investitorul Jamie Dinan si R.J. Kirk. Acesta din urma crede ca "Esecul in primii ani este o conditie necesara a succesului, insa nu si una suficienta".

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: