Un e-mail semnat de David Miliband solicita date bancare, pentru furnizarea de ajutoare anticriza

Data publicarii: Astazi, 07-04-2009 | International

Ministerul de Externe britanic a avertizat astazi ca circula pe internet un e-mail fals potrivit caruia seful diplomatiei britanice, David Miliband, le ofera bani victimelor crizei economice, transmite AFP.

E-mailul, intitulat "Asistenta pentru diminuarea efectelor crizei economice mondiale", ii invita pe destinatari sa furnizeze coordonatele lor bancare pentru a primi bani de la Fondul Programului de Asistenta pentru Recesiune, o institutie fictiva.

"Acest email este o escrocherie. (...) Va sfatuim sa nu transmiteti niciodata informatii personale daca nu sunteti sigur de legitimitatea mesajului", a anuntat ministerul intr-un comunicat.

Si ministrul Justitiei, Jack Straw, a fost vizat in februarie de o frauda similara, care s-a dovedit a fi opera unor escroci din Nigeria. Potrivit e-mailului, care a fost expediat mai multor sute de contacte ale lui Straw, acesta isi pierduse portofelul in timpul unei misiuni umanitare in Africa si avea nevoie urgenta de 3.000 de dolari (2.225 de euro) pentru a se intoarce acasa.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: