Casele de brokeraj nu vor mai plati in 2009 taxa de participare la piata derivatelor de la BVB

Data publicarii: 08-04-2009 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu va percepe in acest an caselor de brokeraj taxa anuala de 1.500 lei pentru mentinerea calitatii de participant pe piata derivatelor, potrivit deciziilor luate in adunarea generala a actionarilor BVB.

Actionarii Bursei au mai aprobat in sedinta de vineri si desemnarea directorul general al casei de brokeraj Estinvest, Lucian Ovidiu Isac, in calitate de candidat din partea BVB pentru functia de administrator al Depozitarului Central. Lucian Ovidiu Isac este in prezent administrator provizoriu al Depozitarului Central, dupa ce a primit la inceputul acestei luni avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Pozitia de administrator la Depozitarul Central a ramas vacanta dupa ce Comisia i-a interzis lui Nicolae Alexandru Rusu, presedintele casei de brokeraj Orizont Vest, sa mai activeze pe piata de capital timp de trei ani, in urma neregulilor descoperite la firma pe care o conducea.

Bursa a mai primit avizul actionarilor si pentru candidatura Annei Duran in conducerea Casei de Compensare Bucuresti. Totodata, actionarii BVB l-au ales vineri in functia de administrator pe Liviu Giugiumica, presedintele casei de brokeraj UniCredit CA IB Securities.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: