Trei bulgari au instalat un dispozitiv de skimming pe bancomatul din sediul IGP

Data publicarii: 08-04-2009 | Diverse

Trei cetateni bulgari au fost prinsi, in Capitala, in timp ce incercau recuperarea unui dispozitiv de skimming instalat pe un bancomat aflat chiar la intrarea in sediul Inspectoratului General al Politiei Romane. Politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Informatice s-au sesizat, luni dimineata, la ora 7.45, cu privire la existenta unui dispozitiv fraudulos de skimming, destinat copierii informatiilor inregistrate pe banda magnetica, instalat la un bancomat amplasat pe Soseaua Stefan cel Mare si apartinand unei banci comerciale.

Astfel, politistii au luat masuri de supraveghere a zonei invecinate bancomatului pentru a identifica persoanele suspecte care au instalat dispozitivul fraudulos. Cateva ore mai tarziu, trei persoane aflate intr-un autoturism inmatriculat in Bulgaria s-au deplasat in zona apropiata bancomatului, iar la ora 13.30 au incercat recuperarea dispozitivului de skimming instalat pe bancomat. Ei au fost prinsi si identificati, stabilindu-se ca sunt cetateni bulgari. S-au dispus masuri de ridicare a echipamentului de skimming, precum si de blocare a bancomatului si a cardurilor posibil a fi fost compromise, pentru evitarea realizarii de tranzactii frauduloase cu acestea.

In timpul verificarii autoturismului bulgarilor, au fost gasite un laptop si echipamentele necesare descarcarii informatiilor capturate de pe benzile magnetice ale cartilor de credit. Anchetatorii au stabilit ca membrii retelei au montat echipamente de copiere a cardurilor la mai multe ATM-uri, apartinand unor banci comerciale din Bucuresti, iar retragerile frauduloase s-au efectuat la ATM-uri din Bulgaria, orasele Silistra si Varna.

Gardianul