Vladimir Voronin acuza Romania ca ar fi in spatele revoltelor de la Chisinau

Data publicarii: 08-04-2009 | International

Presedintele moldovean Vladimir Voronin acuza Romania ca ar fi in spatele revoltelor de la Chisinau, anunta AFP. Voronin a declarat ca va recurge la forta daca protestele continua. In acelasi timp, Republica Moldova a decis introducerea regimului de vize obligatoriu pentru Romania.

"Romania este implicata in toate aceste procese, insa rabdarea are limitele ei. Ii cunoastem pe autorii acestor evenimente, dar, in parte, ei au fugit", a declarat Voronin miercuri, la sediul guvernului, la o intalnire cu reprezentanti ai societatii civile, potrivit RIA Novosti.

El a spus ca "sponsorii cei mai bogati" ai tulburarilor au parasit tara si ca au fost arestati 118 organizatori ai violentelor.

De asemenea, ambasadorul roman la Chisinau, Filip Teodorescu, a fost declarat persoana non grata si va fi expulzat, a anuntat RIA Novosti, citandu-l pe Voronin.

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Lidia Gutu, a fost chemata marti la Chisinau pentru consultari, in legatura cu evenimentele care se petrec in capitala moldoveana, a declarat seful biroului de presa al Ministerului de Externe de la Chisinau. 

Voronin, al carui mandat a expirat marti, a criticat liderii celor trei partide de opozitie care au depasit pragul electoral de 6% la alegerile parlamentare de duminica - Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat si Alianta Moldova Noastra - si i-a acuzat de organizarea actiunilor violente din cursul zilei si a devastarii cladirilor Parlamentului si a Presedintiei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: