Agentia Domeniilor Statului va fi desfiintata, atributiile sale trec in subordinea primariilor

Data publicarii: 09-04-2009 | Economie

Agentia Domeniilor Statului (ADS), aflata in subordinea Ministerului Agriculturii, va fi desfiintata, atributiile sale urmand sa fie transferate primariilor, iar ministerele Sanatatii si Comunicatiilor nu vor propune desfiintarea vreunei structuri subordonate.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, ca ADS este una dintre structurile care vor fi desfiintate, urmand ca atributiile acesteia sa fie transferate primariilor. ADS este institutia care realizeaza privatizarea societatilor comerciale cu profil agricol, constituite conform Legii 15/1990, dar si concesionarea terenurilor agricole, proprietate publica si privata a statului, administrate de aceste societati.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a declarat ca ministerul pe care il conduce are in subordine doua agentii - Agentia Nationala a Medicamentului si Agentia Nationala de Transplant - care au fost infiintate in baza unor directive europene si care nu vor fi desfiintate. El a precizat ca cele doua institutii se autofinanteaza.

Bazac a mai spus ca Ministerul Sanatatii a decis, odata cu reorganizarea, ca trei agentii care se aflau in procedura de constituire in urma deciziei fostului Guvern, sa fie scoase din organigrama ministerului. Acestea erau Agentia de Control in Sanatate, Agentia Nationala de Programe si Agentia Nationala de Sanatate si Asistenta Medicala. "Din punctul meu de vedere nu este nevoie sa restructurez nicio agentie din subordinea ministerului", a spus Bazac.

Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a declarat ca ministerul pe care il conduce are o singura agentie in subordine - Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale - dar care "se va dezvolta". In plus, a spus ministrul, este nevoie de angajarea de personal suplimentar.

NewsIn