Doar 30.000 de romani si-au cumparat vacanta de Paste, cu 50% sub asteptari

Data publicarii: 09-04-2009 | Turism

Pana in prezent, peste 30.000 de romani si-au facut rezervarea pentru a petrece sarbatorile de Paste in tara, iar pentru saptamana care urmeaza agentiile de turism spera sa vanda pachete turistice inca pe atat. Fata de aceeasi perioada a anului 2008, cand Pastele a fost apropiat ca data de 1 mai, cifrele din acest an sunt mult sub asteptarile operatorilor.

Aproape 80.000 de romani isi vor cumpara pachete de vacanta pentru Paste, dintre care 60% vor ramane in tara. Anul trecut, 80.000 de romani au preferat destinatiile interne, in timp ce 35.000 au ales destinatiile externe.

"Cifrele sunt mai mici fata de ce am inregistrat anul trecut, insa trebuie sa mentionez ca atunci Pastele a coincis ca data cu 1 mai. Anul acesta, romanii isi vor lua practic doua vacante in loc de una. De aceea, putem spune ca pe intern are loc de fapt o crestere de pana la 10% a numarului de turisti comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) citat de Mediafax.

Programul de early-booking, cu preturi de cazare reduse cu 30%, a stimulat turistii romani sa aleaga destinatiile interne, astfel ca au fost vandute 12.000 de pachete prin acest program, in valoare totala de 12 milioane de lei.  Saptamana viitoare va fi punctul de varf al vanzarilor. Din totalul pachetelor disponibile in agentii pentru destinatiile interne, 60% au fost deja vandute, iat in ceea ce priveste turismul extern, au fost rezervate 70% dintre pachete, estimeaza ANAT.

Integral in Gandul