Guvernul vrea sa interzica institutiilor publice sa ia masini prin cumparare, leasing sau inchirire

Data publicarii: 11-04-2009 | Economie

Guvernul vrea sa interzica autoritatilor si institutiilor publice sa mai ia masini, mobilier si aparatura birotica prin achizitie, leasing sau inchiriere, asigurarea bunurilor mentionate urmand sa se faca numai prin redistribuiri in cadrul aceleiasi institutii sau de la alte institutii publice.

De la prevederile mentionate ar urma sa fie exceptate "autoritatile si institutiile publice nou infiintate dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, numai in primul an de functionare daca acestea nu provin din restructurarea sau reorganizarea altor institutii publice, deja existente", potrivit ultimei forme a proiectului de Ordonanta de Urgenta privind rectificarea bugetara.

De asemenea, fac exceptie si achizitiile pentru realizarea proiectelor finantate din imprumuturi, din fonduri externe nerambursabile si din fondurile de cofinantare si prefinantare aferente, precum si din fonduri provenite din donatii si sponsorizari.

Mai fac exceptie si obiectele de investitii cu punere in functiune dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, cu conditia ca in devizul general al lucrarii acestea sa fi fost prevazute ca prima dotare.

Achizitiile publice aflate in curs de desfasurare la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta ar urma sa fie definitivate pe baza prevederilor legale in vigoare la data initierii procedurilor respective, numai in conditiile in care autoritatea contractanta a transmis deja, pana la acea data, spre publicare, anuntul sau invitatia de participare, se mai arata in proiect.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: