Brokerii: Pe Bursa vin acum mai ales speculatorii, care vor castiguri pe termen scurt

Data publicarii: 11-04-2009 | Bursa

Luna martie, cand bursa de la Bucuresti (BVB) a crescut cu aproape 25% a readus piata de capital romaneasca in atentia investitorilor, romani sau straini. Lichiditatea scazuta insa, faptul ca aceste cresteri succesive vin in urma unui numar scazut de tranzactii facute la valori relativ mici ii face insa pe brokeri sa evite anuntarea reinceperii sezonului de cresteri pe bursa.

"In martie si aprilie bursa a avut cea mai mare revenire de la inceputul crizei. Cu toate acestea nimeni nu poate sa prevada cu exactitate cat va mai dura acest trend. Cu o floare nu se face primavara, stiti cum se spune. Sunt doua posibilitati: fie am atins minimele crizei in februarie si e o evolutie fara un trend clar, fie ceea ce vedem este doar o revenire temporara", a declarat pentru Gandul Razvan Pasol, directorul executiv al firmei de brokeraj Intercapital Invest.

El spune ca tocmai pentru ca nu se stie clar daca bursa va continua sa urce ca in aceste saptamani, in ritmuri alerte, desi investitorii s-au "activat", cei mai multi dintre ei sunt speculatori, care incearca sa profite cat pot de revenirea, temporara sau nu, a BVB. "Majoritatea investitorilor romani care au revenit la sentimente mai bune sunt speculatori. Ei urmaresc castigurile pe termen scurt. E o problema si de mentalitate si de un grad scazut de cultura investitionala", spune Pasol.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: