CNVM pregateste terenul pentru lansarea contractelor pentru diferenta pe piata romaneasca de capital

Data publicarii: 14-04-2009 | Bursa

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) pregateste modificarea unei instructiuni din 2006, prin introducerea de noi prevederi care sa permita lansarea pe pietele autohtone a contractelor financiare pentru diferenta (CFD-uri), potrivit unui anunt publicat pe site-ul CNVM.

"Se intentioneaza introducerea de dispozitii referitoare la posibilitatea ajustarii elementelor caracteristice ale instrumentelor financiare derivate in situatia in care au loc diferite evenimente corporative in activitatea emitentilor ale caror valori mobiliare constituie activ suport pentru respectivele instrumente", se mai arata in anuntul CNVM.

La inceputul anului, Bursa din Sibiu a anuntat ca a trimis spre aprobarea CNVM proiectul privind lansarea contractelor de tip CFD pe piata Sibex.

Actionarii Sibex au aprobat la finalul anului trecut lansarea contractelor financiare pentru diferenta cu activul suport pe indicele pietei din Frankfurt (DAX), pe cel al indicelui american Dow Jones, dar si pe cel al pretului petrolului.

CFD sunt contracte derivate, care se tranzactioneaza in marja si reflecta evolutia in piata a unui activ suport. Spre deosebire de contractele futures si optiuni, contractele financiare pentru diferenta nu au scadenta, adica nu expira la o data fixa.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: