BNR bate 250 de monede de aur dedicate aniversarii a 170 de ani de la nasterea regelui Carol I

Data publicarii: 14-04-2009 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, din 15 aprilie, 250 de monede din aur dedicate aniversarii a 170 de ani de la nasterea regelui Carol I, a anuntat marti banca centrala, intr-un comunicat.

Aversul monedei prezinta stema Romaniei, anul emisiunii - 2009, valoarea nominala - 500 lei, castelul Peles intr-o ghirlanda de laur si inscriptia circulara "ROMANIA".

Reversul prezinta portretul regelui Carol I si stema mare a regatului Romaniei, in centru, iar in stanga si in dreapta anii 1839 si 2009. La exterior, sunt trecute inscriptiile circulare "NIHIL SINE DEO", in partea de sus, si "CAROL I  REGE" - jos.

Monedele, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de  brosuri de prezentare a tematicii emisiunii, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si Casierului central. Monedele vor fi prezentate in cutii adecvate, pe al caror capac este inscriptionata sigla BNR.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din aur din emisiunea "Aniversarea a 170 de ani de la nasterea regelui Carol I" se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale BNR.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: