Parolele conturilor bancare, mai ieftine decat o sticla de Coca Cola

Data publicarii: 15-04-2009 | Diverse

Hackerii vand informatii bancare personale obtinute prin patrunderea frauduloasa in computerele conectate la interenet la preturi comparabile cu o sticla de Coca Cola, potrivit raportului anual al firmei de securitate informatica, Symantec.

Cea mai raspandita metoda de furt de informatii este prin crearea unor virusi care, odata patrunsi in calculator, inregistreaza toate operatiile de internet banking efectuate de utilizatori. Dupa ce construiesc o baza de date cu astfel de informatii, hackerii le vand mai departe altor retele criminale. 

De regula, informatiile contin numele utilizatorului, numarul cardului, data expirarii si codul de siguranta format din trei cifre, iar pretul nu depaseste 50 de centi per cont. Tarifele pot ajunge insa pana la 30 de dolari daca sunt vandute carduri cu depozite mari sau pachete de informatii cu date complexe.

Symantec a conceput anul trecut peste 1,6 milioane anti-virusi care sa faca fata celor 245 milioane atacuri informatice lunare desfasurate la nivel global.

George Trifu