Bank of America a raportat un profit net de 4,24 miliarde dolari in primul trimestru

Data publicarii: 20-04-2009 | International

Bank of America a afisat luni un profit net de 4,24 miliarde dolari in primul trimestru din 2009, in crestere de la 1,2 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza banca intr-un comunicat.

Rezultatele trimestriale includ performantele financiare ale Merrill Lynch & Co., achizitionata de Bank of America in 1 ianuarie 2009, si ale Countrywide Financial, cumparata in 1 iulie 2008. Merrill Lynch a adus un profit net de 3,7 miliarde dolari, excluzand anumite costuri de fuziune, pe fondul unor castiguri ale pietelor de capital.

De asemenea, compania Countrywide a contribuit la profitul trimestrial, in contextul cresterii imprumuturilor imobiliare si volumelor de refinantare. Rezultatele din primul trimestru din 2008 nu includ cele doua companii.

"Faptul ca am afisat un profit net puternic in acest trimestru este binevenit, avand in vedere mediul de afaceri existent. Suntem multumiti in special de performanta puternica a noilor achizitii, care a contribuit semnificativ la succesul nostru in aceasta perioada", a declarat presedintele si directorul executiv al bancii, Kenneth D. Lewis.

Lewis, director executiv incepand cu 2001, a fost criticat de actionari si nu numai pentru ca nu i-a informat pe investitori cu privire la pierderile din al patrulea trimestru ale Merrill Lynch, care au atins 15,8 miliarde dolari, inaintea ca acestia sa voteze preluarea bancii, in decembrie, arata Bloomberg.

In urma rezultatelor de azi, Bank of America se alatura JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs Group Inc. si Citigroup Inc., care au afisat de asemenea rezultate financiare peste asteptarile analistilor, in intervalul studiat.

In al patrulea trimestru din 2008, Bank of America, cea mai mare banca din Statele Unite dupa active, a afisat prima pierdere trimestriala din 1991 si a renuntat la plata dividendelor.

Pierderea inregistrata in al patrulea trimestru s-a ridicat la 1,79 miliarde dolari, echivalent cu 48 centi/actiune, comparativ cu profitul net de 268 milioane dolari, 5 centi/actiune, afisat in aceeasi perioada din anul precedent.

NewsIn