Aprobarea unui credit de 50.000 euro, recompensa ceruta pentru eliberarea unui bancher rapit

Data publicarii: 22-04-2009 | Diverse

Un afacerist spaniol cu importante datorii bancare a considerat ca cea mai buna modalitate de rezolvare a problemelor sale financiare este rapirea bancherului care ii administra conturile si creditele, scrie Reuters.

Managerul bancar a fost asteptat de rapitor in parcarea institutiei, iar in momentul in care a oprit masina a fost amenintat cu un pistol. Acestuia i s-a spus ca un alt complice ii tine ostatica intreaga familie si, pentru a fi eliberati, va trebui sa ii acorde un credit de 50.000 euro si sa ii cedeze masina de lux pe care o conducea.

Rapitorul, proprietarul unei mici firme de constructii, a fost prins dupa ce bancherul l-a convins ca pentru a-i satisface revendicarile trebuie sa sune un coleg. Folosind un limbaj codat a reusit sa transmita situatia in care se afla.

Mai multe mii de firme de constructii din Spania ar putea intra in faliment dupa ce vanzarea de case a scazut dramatic, iar bancile au devenit foarte reticiente in acordarea de credite pentru cumpararea de locuinte.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: