Peste 830 de firme din vestul tarii au dat faliment in primul trimestru

Data publicarii: 23-04-2009 | Afaceri

Peste 830 de firme din patru judete din vestul tarii au intrat in faliment in perioada ianuarie-martie, numarul acestora fiind mai mare decat cel inregistrat in perioada similara anului trecut.

Conform unui comunicat de presa al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), filiala Arad, din totalul de 838 de societati comerciale care au declarat faliment, majoritatea -367 - sunt din Hunedoara.

Totodata, au fost inregistrate 157 de firme in judetul Timis care au intrat in faliment, in timp ce in judetul Caras-Severin au fost 88, iar in judetul Arad au fost 226. "Politicile de sprijin real a sectorului IMM ce intarzie sa apara, conjuctura economica nefavorabila, masurile fiscale tot mai des criticate aplicate de Guvernul actual, isi pun amprenta asupra activitatii sectorului IMM din Regiune. Desi Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania-Filiala Arad, in parteneriat cu Federatia Regionala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii  Regiunea V Vest si aliantele patronale au atras atentia asupra efectului pe care le au masurile de «incurajare» a sectorului IMM aplicate recent, numarul intreprinderilor care declara faliment in primul trimestru al anului 2009, a crescut, comparativ cu anul trecut", se arata in comunicatul CNIPMMR, filiala Arad.

Dupa principala activitate declarata, cele mai afectate societati comerciale sunt in domeniul comertul cu amanuntul (60) si productie industriala (36) in judetul Arad, comertul cu amanuntul  (63), industria prelucratoare (30) si constructii (30) in judetul Timis, comertul cu amanuntul (27) in judetul Caras-Severin, respectiv comertul cu amanuntul (128) si productia industriala (115) in judetul Hunedoara.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: