Voronin: Este injositor pentru Moldova sa aiba acces la UE prin Romania

Data publicarii: 23-04-2009 | Politica

VoroninCorespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Presedintele moldovean Vladimir Voronin i s-a plans premierului ceh Mirek Topolanek, a carui tara asigura in prezent presedintia semestriala a UE, despre atitudinea Romaniei fata de Republica Moldova.

Voronin a declarat in cadrul unui conferinte de presa comune cu premierul ceh, aflat in vizita la Chisinau, ca a discutat cu acesta evenimentele din 6-7 aprilie, cand au avut loc ample proteste anticomuniste, informeaza Agerpres.

"Am transmis ingrijorarea fata de pozitia Romaniei referitor la situatia creata si am solicitat ca pozitia Moldovei sa fie adusa la cunostinta conducerilor structurilor UE", a declarat Vladimir Voronin.

El a spus ca este injositor pentru Republica Moldova sa aiba acces in UE prin intermediul Romaniei, adaugand ca Moldova este gata pentru implementarea regimului fara vize cu UE.

Voronin a mai afirmat ca este ingrijoratoare declaratia presedintelui roman Traian Basescu privind cele patru milioane de romani din Republica Moldova si, in opinia sa, aceasta ar trebui sa fie ingrijorator si pentru UE.

Mirek Topolanek a subliniat la randul sau importanta unor relatii bune intre cele doua state, exprimandu-si speranta in normalizarea acestora.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: