ANAF a trimis 318 preavize directorilor generali si adjuncti din tara

Data publicarii: 25-04-2009 | Finante-Banci

ANAF a trimis 318 preavize directorilor generali si adjuncti din tara, care in urmatoarele 30 de zile pot opta sa se inscrie la concurs pentru aceleasi posturi de conducere, renuntand insa la statutul de functionari publici, a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

"Nu este vorba de disponibilizari. Aceste persoane au functii de conducere si un termen de preaviz de 30 zile. Ele vor putea fie sa ramana in categoria functionarilor publici, ocupand unul din posturile vacante afisate pe site-ul insitutiei, fie sa isi depuna solicitarea pentru un contract de management pe o perioada de patru ani pentru aceeasi functie (pe care au ocupat-o pana in prezent, n.r.), sau sa plece din sistem", a explicat Blejnar.

El a mai precizat ca, in general, in fiecare judet au fost trimise 7 preavize: comisarului-sef si adjunctului de la Garda Financiara, sefului si adjunctului de la Vama, precum si directorului general si celor doi directori adjuncti din directiile Finantelor Publice.

Preavizele pentru demitere au fost transmise ca urmare a adoptarii, miercuri, a Ordonantei de Guvern prin care se reglementeaza activitatea sefilor serviciilor publice deconcentrate.

Potrivit acestui act, functiile care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta adoptate miercuri de Guvern.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: