Jafurile la banci, incurajate de anchetatori

Data publicarii: 27-04-2009 | Finante-Banci

Lipsa rezultatelor in anchetele jafurilor armate de la Brasov si Cluj ii determina pe infractori sa atace nestingherit in continuare: in weekendul trecut sediul unei banci din Timisoara a fost spart, iar hotii sunt de negasit acum.

Jaful de la Timisoara vine la doua luni dupa cel comis la o sucursala bancara din Cluj. Ancheta in acest caz invarte in continuare politia intr-un cerc de suspecti care "poate fi variabil", dupa cum, halucinant, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj. La stadiul de ipoteze a ramas si ancheta in cazul jafului de la Brasov in care doi oameni au murit impuscati.

Nici un suspect nu a fost retinut sau arestat in cazul jafului armat de la sucursala Bancii Transilvania din Cluj, la mai bine de doua luni de la producerea atacului. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Cluj, Gina Pop, spune ca nu poate sa ofere prea multe detalii legate de mersul anchetei. "Exista un cerc de suspecti, insa nu va pot spune acum cati sunt, pentru ca numarul suspectilor poate fi variabil", a declarat aceasta. Surse de incredere din politie sustin ca, de fapt, anchetatorii nu prea au dovezi legate de jaful armat de la Cluj, desi incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere video. Un ofiter de politie ne-a declarat, sub protectia anonimatului, ca "imaginile inregistrate in banca au fost analizate de anchetatori, iar acestia au ajuns la concluzia ca modul in care au procedat cei doi mascati arata ca acestia provin, probabil, din structuri militare. Deocamdata, nimeni nu stie insa din ce tip de structuri". a spus ofiterul de politie.

Cei doi mascati care au atacat banca au luat suma de 246.000 de lei, apoi s-au facut nevazuti. Jaful s-a petrecut foarte rapid, pentru ca paznicul bancii a fost imobilizat cu un pistol cu electrosocuri, iar ceilalti angajati ai bancii au fost amenintati cu o arma de foc. Incurajati probabil de aceasta situatie, atacatorii de banci au recidivat, la Timisoara. Doi barbati au reusit sa intre in noaptea de sambata spre duminica intr-o agentie bancara dupa ce au fortat usa de termopan de la intrare. Pentru ca nu au gasit bani, au furat doua laptopuri. Potrivit Politiei Timis, cei doi au fost surprinsi in timpul atacului de un politist care se indrepta spre casa impreuna cu sotia. Politistul ar fi pornit in urmarirea lor, dar hotii au reusit sa dispara in spatele blocurilor din preajma. Infractorii au fost surprinsi de camerele video ale bancii.

"Au fortat usa cu un levier. Nu au gasit bani, deoarece acolo nu se efectuau tranzactii bancare. Se pare ca au furat doar doua laptopuri", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Timis, Sergiu Valentin Rus.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: