Seful ANFP anunta ca prin OUG privind deconcentratele sunt vizate 2.092 de functii publice

Data publicarii: 28-04-2009 | Economie

Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), Andras Skazal, a declarat ca Ordonanta de Urgenta privind deconcentratele se resfrange asupra a 2.092 de functii publice din cele aproape 170.000 din sistem.

Seful ANFP a spus ca din cei 2.092 de functionari publici care intra sub incidenta OUG, 894 sunt directori, iar 1.198 sunt adjuncti.

Potrivit OUG, care a fost publicata miercuri, 22 aprilie, in Monitorul Oficial,  functiile care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a Ordonantei.

Fostii sefi ai deconcentratelor pot ocupa posturi vacante in institutie sau pot fi transferati
 
Fostii sefi ai serviciilor deconcentrate pot ocupa unul dintre posturile vacante din institutia in care activeaza, pot fi transferati intr-o alta institutie sau redistribuiti de Agentia Functionarilor Publici, a declarat seful agentiei, Andras Szakal.

Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) a declarat ca ordonatorii principali de credite ai institutiilor au obligatia de a pune la dispozitia fostilor sefi ai serviciilor deconcentrate lista posturilor vacante din institutiile respective. O alta varianta este transferul acestora la o alta institutie sau acestia pot fi redistribuiti de catre ANFP, conform prevederilor Legii privind Statutul functionarilor publici. "Nu se pune problema desfiintarii functionarului public in sine. Functia publica de director executiv, in baza OUG 37/2009, dispare din anexa functiilor publice, infiintandu-se functia de director coordonator", a declarat Andras Szakal.

In ceea ce priveste salariile noilor sefi ai serviciilor deconcentrate, presedintele ANFP a declarat ca acestea nu vor fi "in niciun caz" mai mari decat ale fostilor sefi. Potrivit acestuia, OUG 37/2009 se va rasfrange asupra a 2.092 de posturi de functionari publici din totalul celor 169.864 de posturi existente la nivel national. Dintre cele 2.092 de posturi de functionari publici, 894 sunt de director, iar 1.198 de director adjunct.

Andras Szakal a spus ca prin OUG 37/2009 sunt descentralizate o serie de activitati ale ANFP. "Prin aceasta OUG am adus si cateva modificari si Legii Statului functionarului public, in sensul ca prin aceasta OUG descentralizam cateva activitati ale ANFP. (...) In momentul in care se vor reluat concursurile pentru functiile publice, o mare parte a functiilor publice de conducere - sef birou, sef serviciu, secretar de comune si functiile publice de executie - se vor desfasura de fapt in cadrul institutiilor din administratia publica locala", a mai declarat Andras Szakal.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: