Fiicele lui Patriciu, dezmostenite daca nu castiga minim 150.000 de dolari pe an pana la 30 de ani

Data publicarii: 28-04-2009 | Afaceri

Fiicele lui Dinu Patriciu, cel mai bogat roman, risca sa piara averea tatalui daca nu reusesc fiecare ca pana la 30 de ani sa castige 150.000 de dolari anual. Omul de afaceri e dispus sa doneze tot ce are unei fundatii in cazul in care se va dovedi ca fetele sale nu au spirit antreprenorial si nu vor fi in stare sa preia imperiul tatalui.

Dinu Patriciu, arhitect, lider si cel mai bogat roman. Nu se declara norocos, ci muncitor, manat de inspiratie si ambitie. Nu a uitat sa mearga cu metroul, nu vrea girzi de corp si nu are mai mult de 200-300 de lei in portofel pentru ca nu cheltuie. Omul de afaceri le-a permis cititorilor Libertatea sa arunce un ochi in viata sa.

Daca l-ai pune sa aleaga intre avere si fericire, Dinu Patriciu ti-ar raspunde fara sa se gandeasca de doua ori: fericire, pentru ca fericirea nu se poate cumpara.

De profesie arhitect, Patriciu a "colonizat" mediul de afaceri romanesc si nu numai. A dezvoltat businessuri in imobiliare, transport aerian, IT, mass-media si energie alternativa. Este CEO al grupului Rompetrol si membru fondator al Partidului National Liberal. A construit in Emiratele Arabe 24 de zgarie-nori, un hotel, patru resedinte pentru familia care conduce tara, una pentru fiul emirului, Mohamed bin Zayed, si multe vile. Are vesnic dorinte neimplinite pentru ca e "lacom". Are peste 11.000 de angajati si colaboratori care castiga de pe urma lui chair si doua milioane de dolari pe an.

Daca ar fi sa treaca "dincolo", ar lua cu sine jocul de cultura generala Trivia.

Deseneaza in timp ce vorbeste si se ajuta de desen in comunicarea cu colaboratorii.

Arhitectura a ramas un hobby, dar nu ezita sa picteze cate o schita pentru vrun proiect al sotiei sale, tot arhitect. Ca profesor de arhitectura era apropiat de studenti, dar devenea "o fiara cu cei pe care nu-i vedea calauziti de pasiune pentru ceea ce fac, care ocupau locul degeaba".

In afaceri, nu minte. E prea periculos. Se stie ca o afacere e profitabila daca amele parti au de castigat.

Are prieteni vechi, de care ii e drag si pe care ii respecta indiferent de conditia sociala. Cu fetele, nu se mai cearta. E prea batran pentru asta. Merge pe convingere sau pe amenintari. Daca fiicele sale de 22 respectiv de 26 de ani nu castiga pe forte proprii minim 150.000 de dolari pe an pana la 30 de ani, le dezmosteneste. E clar ca nu ar putea sa administreze imperiul tatalui, asa ca Patriciu prefera sa doneze tot ce are unei fundatii.

Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: