Garda Financiara a dat amenzi si a confiscat bunuri de 5,7 milioane lei intre 13 si 19 aprilie

Data publicarii: 28-04-2009 | Finante-Banci

Garda Financiara a dat amenzi de 4 milioane lei si a confiscat bunuri de 1,7 milioane lei in perioada 13-19 aprilie, inaintand in aceeasi perioada organelor de urmarire penala 52 de dosare pentru prejudicii de 16 milioane lei, a anuntat, marti, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

"Sumele atrase la buget prin actiunea de sprijinire a organelor fiscale se ridica la 26.276.087 lei. Actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale", potrivit comunicatului ANAF.

In intervalul 13-19 aprilie 2009, Garda Financiara a desfasurat 3.363 actiuni de control operativ si inopinat si a efectuat 3.001 acte de control, iar din amenzile aplicate, de 4 milioane lei, a reusit sa incaseze 2,12 milioane lei.

ANAF este organul de specialitate al administratiei publice centrale, aflat in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: