Viena a devenit orasul cu cea mai buna calitate a vietii din lume, devansand Zurich

Data publicarii: 29-04-2009 | International

Viena a depasit orasul elvetian Zurich si a ajuns pe primul loc in clasamentul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii din lume, arata rezultatele unui sondaj anual intocmit de Mercer.

Geneva, un alt oras elvetian, ocupa pozitia a treia a clasamentului, in timp ce Vancouver se afla pe locul patru. A cincea pozitie a clasamentului este ocupata de Auckland.

Primele zece locuri ale clasamentului sunt dominate de orase germane si elvetiene, dintre care multe si-au mentinut pozitia din topul de anul trecut. Zurich, pe a doua pozitie, este urmat de Geneva (locul trei), Dusseldorf (locul sase), Munchen (locul sapte), Frankfurt (locul opt) si Berna (locul noua).

Sondjul din 2009 arata ca orasele europene se mentin in fruntea clasamentului. Parisul este pe a 33-a pozitie, iar Lyon pe a 37-a. In Marea Brianie, Londra este pe locul 38, in timp ce Birmingham si Glasgow impart locul 56.

Din Statele Unite, Honolulu ocupa a 29-a pozitie, iar din Asia, Singapore este pe locul 26, cel mai bine plasat oras asiatic, urmat de Tokyo, pe locul 35.

Din cauza actualei crize financiare, "multinationalele incearca sa isi revizuiasca politicile internationale de afaceri pentru a reduce costurile. Numeroase societati prevad reducerea activitatilor internationale pe termen mediu sau lung si sa limiteze, daca este posibil, sistemele de remuneratie ale emigrantilor, chiar daca indemnizatiile compensatorii, bazate pe criteriile calitatii vietii, vor ramane o componenta esentiala a sistemului", a precizat Mercer.

Ultima pozitie a clasamentului, a 215-a, este ocupata de Bagdad. Sapte orase din Africa figureaza printre ultimele zece locuri: Kinshasa (207), Nouakchott (208), Pointe Noire (209), Khartoum (211), Brazzaville (212), Ndjamena (213) si Bangui (214).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: