Ce fel de cereala ai prefera sa fii? Nou arsenal de intrebari la interviul de angajare

Data publicarii: 29-04-2009 | HR/Cariere

Viata intrebarilor standard din timpul interviului de angajare, de genul "unde va vedeti peste cinci ani" sau "care sunt punctele dumneavostra slabe", pare sa fi apus. Multi angajatori si-au reinnoit arsenalul de intrebari astfel incat sa poata testa mai bine viteza de reactie si personalitatea candidatului, potrivit unui material realizat de Reuters.

Cand este in regula sa minti? Ce ai face daca ai avea 100 de brazi de Craciun in iulie? Daca ai fi o cereala, ce fel de cereala ai prefera sa fii? Acestea sunt doar cateva exemple din noul set de intrebari la care cei chemati la un interviu ar trebui sa se astepte.

A avea raspunsul potrivit este echivalent cu obtinerea postului pentru care candidezi. Pentru a mari sansele de angajare, Glassdoor.com, un site specializat in furnizarea de informatii despre companii pe baza marturiilor angajatilor a infiintat o sectiune speciala: exemple de intrebari din timpul interviului.

Exemplele de mai sus vin din experienta candidatilor pentru posturi in companii cunoscute in intreaga lume. Intrebarea cu cerealele a fost pusa de managerii Cisco System unui aplicant pentru pozitia de analist financiar, iar cea cu brazii de managerii de la Visa.

In doar cateva luni de la infiintarea sectiunii au fost culese marturii de la mai bine de 2.000 interviuri din 1.000 companii mari. Informatiile postate vizeaza descrierea procesului de recrutare, intrebarile neasteptate puse de patroni, impresiile participantilor, etc.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: