BNP Paribas a afisat o scadere cu 21% a profitului din primul trimestru

Data publicarii: 06-05-2009 | International

BNP Paribas SA, cea mai mare banca franceza, a raportat o scadere cu 21% a profitului din primul trimestru, dar sub estimarile analistilor, in contextul cresterii provizioanelor pentru imprumuturile riscante, scrie Bloomberg.

Profitul net a scazut la 1,56 miliarde euro, comparativ cu un rezultat net de 1,98 miliarde euro in perioada similara din 2008, conform unui comunicat al bancii. Analistii mizau pe un profit net de 784 milioane euro.

Provizioanele pentru imprumuturi riscante aproape ca s-au triplat in contextul in care economia globala a fost afectata de cea mai grava recesiune de la Al Doilea Razboi Mondial.

"Toate bancile de investitii au avut un trimestru bun. Ceea ce le diferentiaza este situatia capitalului si expunerea fata de activele toxice", a spus Alain Tchibozo, analist in cadrul ING Financial Markets.

Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs Group Inc. si JPMorgan Chase & Co. au anuntat rezultate financiare aferente primului trimestru ce s-au situat peste estimarile analistilor.

BNP a anuntat in decembrie ca vrea sa disponibilizeze circa 5% din angajati, la nivel mondial. In februarie, banca a anuntat ca circa 1.000 de angajati vor fi concediati.

NewsIn