Oferta de dezvoltator scump: va dam 300 de euro lunar timp de trei ani

Data publicarii: 07-05-2009 | Imobiliare

Dezvoltatorii proiectelor rezidentiale care participa la targuri au devenit din ce in ce mai inventivi in gasirea de solutii pentru atragerea clientilor in timp de criza. Special pentru targul de la sfarsitul acestei saptamani, Ocif Group, dezvoltatorul Vivando Unirii, a realizat o oferta valabila doar in aceasta perioada. 

Cei care vor semna un contract de achizitie pentru o locuinta, vor primi timp de trei ani 300 de euro lunar la primirea cheilor. Practic, dezvoltatorul ofera un discount de 10.800 de euro esalonat. Pretul mediu de vanzare este de 2.100 - 2.200 de euro pe mp plus TVA. Astfel, pretul unui apartament cu o suprafata totala de 80 de mp construiti ajunge la 168.000 de euro plus TVA. Pentru o familie care detine un avans de 25%, si care opteaza pentru un credit ipotecar de 135.000 de euro pentru o perioada de 30 de ani, rata lunara ajunge la aproximativ 840 de euro pe luna. "Nu este prima noastra participare la un targ de acest gen. Obiectivul nostru principal ca lumea sa cunoasca proiectul", a declarat pentru Gandul Cristina Danila, director de marketing al Ocif Group. Cele 110 apartamente vor fi finalizate in toamna acestui an, din care au fost vandute 30%, de la lansarea din vara trecuta. Dezvoltatorul nu are nimic de pierdut, din moment ce costurile de constructie au scazut sensibil in ultima perioada.

Bonusurile targului: mobilier, locuri de parcare si masini

Alti expozanti vin cu oferte de finantare. Top Birotica, dezvoltatorul Champions Residence, ofera creditare pe zece ani, daca beneficiarul achita un avans minim de 30%. Cele mai vandute locuinte din acest proiect sunt garsonierele care au un pret de 72.000 de euro cu tot cu TVA si un loc de parcare, iar rata lunara depaseste cu putin suma de 400 de euro. Cei care platesc dezvoltatorului un avans de 90%, beneficiaza de achizitia unei locuinte la un pret de aproximativ 900 de euro pe metru patrat. "La editia trecuta a targului a venit foarte multa lume cu banii cash interesata de a cumpara si de a negocia cu dezvoltatorul. Vrem sa vedem daca aceasta tendinta se mentine", ne-a declarat Luciana Petrescu, general manager Net Worth Advisory.

Cu o oferta asemanatoare vine si Impact. Astfel, daca clientul achita 30% din valoarea unui apartament, se poate muta imediat in acesta, dupa care in timp de 18 sau 24 de luni poate achita diferenta. Preturile pornesc de la 56.000 de euro cu TVA inclus, pentru o garsoniera.

La Targul National Imobiliar, care se deschide joi, vor participa 94 de expozanti, iar cei interesati pot beneficia de reduceri de pana la 30%, bonusuri sub forma de mobilier, locuri de parcare sau masini. Cei care vor semna un pre-contract cu dezvoltatorul proiectului American Village pe perioada targului, se vor alege cu un Ford Fiesta. Alte oferte gasiti pentru apartamente si garsoniere cu preturi incepand de la 41.000 de euro, vile si case de vacanta de la 99.000 de euro, case de lemn si terenuri cu 50% reducere.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: