Cosmote Romania a raportat pentru T1 din 2009 un profit de peste 13 milioane de euro

Data publicarii: 07-05-2009 | Afaceri

Cosmote Romania a raportat pentru primul trimestru al acestui an un profit inainte de deprecieri si amortizari (EBITDA) de circa 13 milioane de euro si o crestere a numarului de clienti cu 44%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis joi de companie.

"Pe parcursul primului trimestru al anului 2009, compania a raportat un rezultat EBITDA pozitiv de peste 13 milioane euro, comparativ cu o valoare de -7,07 milioane in aceeasi perioada a anului 2008", a declarat directorul financiar al Cosmote Romania, Konstantinos Apostolou.

In plus, potrivit comunicatului, numarul utilizatorilor Cosmote a crescut cu 44,1% comparativ cu primul trimestru al anului 2008, in prezent ajungand la peste 6,1 milioane, ce corespunde unei cote de piata de 23%.

De asemenea,  ponderea abonatilor a ajuns la 20% din totalul clientilor, inregistrand un avans de 62% comparativ cu primul trimestru al anului 2008.

Totodata, potrivit oficialilor companiei, Cosmote va continua anul acesta proiectele de extindere si modernizare a infrastructurii, retelei de vanzari si a serviciilor de relatii cu clientii.

Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania face parte din grupul elen de telecom OTE si activeaza pe piata din Romania din anul 2005.

De asemenea, OTE a anuntat o crestere a profitului net cu 89% in primul trimestru pana la 267 milioane euro. Compania elena a anuntat ca vanzarile au scazut in primul trimestru cu 5,4%, la 1,45 miliarde euro, in contextul in care intensificarea competitiei din sectorul telefoniei mobile si al telefoniei fixe a afectat veniturile.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: