Cupoanele KFC cu masa gratuita au golit in cateva ore depozitele restaurantelor

Data publicarii: 11-05-2009 | Diverse

Niciodata sa nu subestimezi forta de atractie a unei mese gratuite, este lectia pe care au invat-o managerii americaii ai KFC dupa ce restaurantele lor au fost luate cu asalt de miile de clienti atrasi de promisiunea unei mese fara plata.

La sfarsitul saptamanii trecute, KFC impreuna cu Oprah Winfrey, una dintre cele mai cunoscute realizatoare de emisiuni din SUA, au lansat o oferta irezistibila: o masa gratuita obtinuta prin printarea unui cupon disponibil pe site-ul prezentatoarei.

Clientii au aflat repede vestea, iar a doua zi s-au indreptat spre cele mai apropiate restaurante KFC unde au format cozi comparabile doar cu cele din Black Friday, ziua in care magazinele americane fac reduceri de pret consistente.

"In actualul context economic, orice este gratuit este valoros. La acest lucru trebuie adaugata si puterea uriasa exercitata asupra publicului de Oprah. Prin combinarea celor doi factori ajungem la crearea furtunii perfecte asa cum s-a vazut zilele trecute in restaurantele KFC", spune Charlotte Beal, consultant al unor companii din industria alimentatiei.

Avalansa de clienti a luat prin surprindere lantul de magazine al KFC. Majoritatea au ramas repede fara provizii si au fost nevoite sa suspende oferta, fapt ce a provocat nemultumirea posesorilor de cupoane. In cele din urma o campanie gandita sa atraga noi clienti si sa imbunatateasca imaginea companiei, s-a transformat intr-un exemplu tipic de anti-reclama.

"Daca faci o promisiune si nu o respecti iti pierzi credibilitatea, lucrul cel mai de pret al unei afaceri. Iti afectezi imaginea de brand si pozitia pe piata", spune Alan C. Marcus, expert in branding.

Clientii americani au printat 10,5 milioane cupoane dintre care au fost onorate doar 4 milioane. "Dorim sa cerem scuze clientilor pentru inconvenientele create. Cozile au depasit incinta restaurantelor extinzandu-se in jurul cladirii, astfel incat nu am putut prelua toate comenzile in aceeasi zi", se arata in comunicatul KFC.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: