Real Hypermarket va angaja peste o mie de persoane in 2009

Data publicarii: 11-05-2009 | HR/Cariere

Lantul de retail Real Hypermarket, parte a grupului Metro, isi propune sa angajeze anul acesta peste o mie de persoane, pentru a sustine deschiderea a patru hipermarketuri, potrivit Lilianei Simion, director de resurse umane in cadrul companiei.

"Pozitiile pentru care recrutam sunt cele caracteristice unui hipermarket, majoritatea fiind de lucratori comerciali si casiere, dar avem deschise si posturi de specialisti", pune Liliana Simion. Deschiderea, la inceputul lunii aprilie, a celui de-al doilea hipermarket Real din Constanta a creat deja 300 locuri de munca. Potrivit reprezentantului companiei, urmeaza deschideri de hipermarketuri atat in Bucuresti, in cadrul complexului comercial Cotroceni Retail Park, cat si in provincie.

"Dat fiind contextul economico-financiar prezent, cu restructurari frecvente, va creste numarul potentialilor candidati pentru selectie. Nu ma astept sa vad insa modificari majore in ceea ce priveste numarul specialistilor, aceasta fiind o problema cu care se confrunta intreaga industrie de profil", spune Liliana Simion. Astfel, numarul specialistilor este foarte mic fata de cerintele de pe piata muncii, intrucat exista un defazaj in ceea ce priveste alinierea sistemului educational la cerintele reale ale pietei, explica directorul de resurse umane. Cresterea salariala la nivelul segmentului de retail este posibil sa se mentina in ritm cu inflatia, potrivit semnalelor de pe piata, mentioneaza Liliana Simion. "Cand candidatii sunt bine pregatiti, observam ca asteptarile lor salariale sunt corelate cu piata. Divergentele apar insa atunci cand avem de-a face cu persoane care nu se autoevalueaza si nu isi raporteaza asteptarile la bagajul de cunostinte pe care il detin", spune directorul de resurse umane, comentand modul in care s-au modificat asteptarile salariale ale candidatilor, pe fondul crizei economice.

Integral in Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: