In plina criza economica, romanii vor plati 60 de milioane de euro pentru modernizarea Palatului Victoria

Data publicarii: 11-05-2009 | Economie

Palatul Victoria inghite aproape 60 de milioane de euro, in plina recesiune, pentru consolidare, modernizare si extindere.

Lucrarile de consolidare, estimate la 10 milioane de euro, au fost deja adjudecate, in urma unei proceduri de atribuire controversate. Inca 20 de  milioane de euro sunt prevazute pentru modernizarea sediului guvernului, iar alte 30 - pentru extindere.

Motivele invocate: rezolvarea locativa a functionarii serviciilor guvernamentale si includerea Palatului Victoria in "clasa I de risc seismic, constructie cu risc ridicat de prabusire la cutremure". Drept pentru care, autoritatile au concluzionat ca "se impune un ansamblu de masuri de urgenta", mai ales ca imobilul are si statut de monument istoric.

Atac la buzunarul contribuabililor

Lucrarile de consolidare, estimate la aproximativ 10 milioane de euro, au fost deja incredintate unei societati comerciale, in urma unei proceduri de atribuire controversate, transformata in negociere directa. Documentatia aceluiasi contract prevede alte 57,6 milioane lei, fara TVA (aproape 20 de milioane de euro), pentru "realizarea unor lucrari de modernizare". Inca 30 de milioane de euro sunt destinate extinderii Palatului Victoria. Prin urmare, pentru refacerea Palatului Victoria, romanii vor scoate din buzunare aproximativ 60 de milioane de euro.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: