Tiger Woods si Al Gore isi fac teren de golf in comuna Tarlungeni

Data publicarii: 13-05-2009 | Afaceri

Cel mai bogat sportiv din lume, Tiger Woods, si fostul vicepresedinte al Statelor Unite, Al Gore, au planuri investitionale serioase in Romania: amandoi s-au implicat intr-un proiect in urma caruia, langa comuna Tarlungeni - o localitate cu vreo 5000 de locuitori, ar urma sa fie dezvoltata prima statiune ecologica din Europa. Va costa peste 2 milioane de euro, anunta autoritatile locale, dar va avea 14 partii si un teren de golf asa cum nu s-a mai vazut la noi in tara, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Primii reprezentanti ai investitorilor americani, printre care se afla Tiger Woods si Al Gore, au aparut in zona acum doi ani si le-au vorbit gospodarilor despre acest proiect.

Numai din inchirierea terenului au intrat deja in bugetul primariei 200.000 de euro. Nu-i o avere, spune primarul, dar a avut totusi din ce sa la plateasca ajutorul social celor aproape 100 de familii nevoiase. Daca totul va merge bine, numai din taxe ar urma sa incaseze mult mai mult. Statiunea se va intinde pe 2.000 de hectare si va avea un teren de golf de poveste. Chiar Tiger Woods, celebrul jucator, se va ingriji de asta.

Al Gore, premiat cu Oscar in 2007 si laureat al premiului Nobel pentru pace, a militat ca statiunea sa fie ecologica. De cand cu astfel de planuri, multe discutii s-au iscat la Tarlungeni. Zilele urmatoare, americanii sunt asteptati sa se intoarca cu detaliile finale.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: