Seful UniCredit spune ca banca ar putea lua parte la o schema de majorare de capital, in Austria

Data publicarii: 13-05-2009 | International

UniCredit, cea de-a patra banca europeana dupa valoarea de piata, ar putea sa se alature in acest trimestru unei scheme de majorare de capital din Austria si uneia din Italia, in al treilea trimestru, a declarat directorul executiv, Alessandro Profumo, relateaza Reuters.

Compania se declara mai optimista in ceea ce priveste regiunea Europei Centrale si de Est, afectata de recesiune, dar unde deteriorarea activelor se tempereaza.

"In ceea ce priveste calitatea activelor din regiune, ritmul deteriorarii acestora incetineste. Inca suntem precauti, dar privim situatia cu mai mult optimism" a declarat Profumo.

Provizioanele pentru imprumuturi neperformante s-au triplat, in contexul cresterilor acestora in Rusia, Ucraina si Kazahstan si deprecierilor de active din Cehia, reflectand rezultate similare ale bancilor expuse la regiune. Analistii se asteapta ca aceste provizioane sa creasca in continuare.

Actiunile UniCredit s-au depreciat cu 1,41%, la 2,0775 euro/actiune in timpul sedintei matinale. Indicele bancar DJ Stoxx a scazut cu 2,18%.

Profitul net al companiei a scazut cu 58%, la 447 milioane euro, in linie cu estimarile analistilor. Costurile operationale au scazut cu 6,4% fata de nivelul acestora din ultimul trimestru.

UniCredit a raportat o crestere cu 48,5% a profitului operational din afacerile din Romania, la 45 milioane euro. Grupul UniCredit este prezent in Romania prin UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation IFN, CA-IB Romania, Pioneer Asset Management SAI si UniCredit Leasing Fleet Management.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: