Raiffeisen a raportat o scadere cu 78% a profitului net din primul trimestru

Data publicarii: 14-05-2009 | International

Raiffeisen, cea mai mare banca din Europa emergenta, a raportat joi o scadere cu 78% a profitului net din primul trimestru, din cauza provizioanelor pentru imprumuturi riscante care au crescut de aproape patru ori, scrie Reuters.

Profitul net din primele trei luni ale anului a scazut la 56 milioane euro, peste asteptarile analistilor, care se asteptau la un profit net de 50 milioane euro, avand in vedere ca analistii chestionati de Reuters estimau provizioane mai mari.

Bancile din fosta regiune comunista din Europa au fost afectate de o crestere a imprumuturilor neperformante, care s-ar putea accelera anul acesta, in contextul in care recesiuna din Occident a dus la intrarea regiunii in criza economica, dupa ani intregi de crestere.

Veniturile din dobanzi, principala sursa de venit a bancii, au crescut totusi cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar sub estimarile analistilor, de 14%. Costurile au scazut cu 2%, dupa ce grupul a inchis mai multe filiale si a concediat angajati, ceea ce a ajutat la sporirea veniturilor.

Banca este prezenta si in Romania prin Raiffeisen Bank, ce detine peste 500 de unitati in tara.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: