Un dormitor placat cu aur si cu cristale Swarovski este atractia targului de mobila de la Arad

Data publicarii: 16-05-2009 | Diverse

Una dintre atractiile targului de mobila care s-a deschis, vineri, la Complexul Expo Arad International, este un dormitor placat cu aur si pe care sunt aplicate mai multe cristale Swarovski, pretul de vanzare fiind de peste 10.000 de euro.

Dormitorul este fabricat de producatorul de mobila SC IMAR SA, din Arad, care mai prezinta in cadrul targului mobilier de inspiratie medievala, pe care sunt aplicate cristale Swarosky. Printre piesele expuse se afla si holul "Oxford", compus din fotolii si o canapea, din piele alba, pe care sunt aplicate cristale Swarovski. Pretul de vanzare al acestuia este de 7.000 de euro.

Reprezentantii fabricii de mobila din Arad sustin ca au primit deja mai multe comenzi pentru dormitorul placat cu aur si cristale Swarovski, printre cei interesati fiind in special oameni de afaceri din tara si strainatate. Dormitorul, a carui valoare este de peste 9.000 euro, plus TVA, este fabricat din lemn de paltin si este compus dintr-un pat cu dimensiunile de 2 metri lungime si 1,8 latime, o comoda si doua noptiere. La cererea clientilor, dimensiunile pot fi modificate. Boiseria este sculpata manual si pe ea sunt aplicatii sculptate si poleite cu foita de aur de 24 de karate. "Cei interesati de acest dormitor sunt mai ales oameni de afaceri, atat din Arad, cat si din tara si strainatate", a declarat, vineri, Petrica Tucra, reprezentat al SC IMAR Arad.

SC IMAR a devenit cunoscuta in tara si pentru ca a fabricat mobilier pentru Nicolae Ceausescu. Mobila de la Arad urma sa ajunga chiar in cabinetul nr. 1 din Casa Poporului. Piesele de mobilier au fost comandate de membrii Biroului CC al PCR, pentru ai fi daruit lui Nicolae Ceausescu in 26 ianuarie 1990, cand fostul presedinte isi sarbatorea ziua de nastere. Purtand denumirea "Cabinetul N.C.", garnitura comandata este compusa dintr-un birou si o biblioteca, piese care urmau sa fie montate in cabinetul de lucru al lui Ceausescu. Materialul folosit la fabricarea mobilierului este lemnul masiv, din esente de paltin, mahon, nuc, cires, trandafir, iar muncitorii de la IMAR au avut nevoie de opt luni pentru a aduce totul la forma finala. Fostul presedinte n-a apucat sa vada niciodata mobilierul produs la Arad, deoarece garnitura a fost terminata abia in anul 1990, la cateva luni dupa ce Nicolae si Elena Ceausescu au fost executati la Targoviste. In prezent, "Cabinetul N.C." se afla in expozitia fabricii de mobila din Arad.

La targul de mobila de la Arad, organizat in perioada 15-17 mai, participa peste 35 de firme de profil din tara si Ungaria.

Editia din acest an a adus in fata publicului ultimele tendinte in materie de mobila, cele mai inedite si originale creatii si piese de mobilier care readuc atmosfera de epoca. Este vorba de mobila clasica, dar si moderna, mobila pentru bucatarie, dormitor, sufragerie, baie, mobilier din lemn masiv, canapele si fotolii din piele naturala, mobila stil, mobilier de gradina din lemn masiv, bambus, salcie, eucalipt, mobiler din metal si mobilier pentru spatii comerciale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: