Asigurarea locuintelor se va face anual si va costa intre 10-20 euro pe luna

Data publicarii: 16-05-2009 | Finante-Banci

Polita de asigurare obligatorie a locuintelor va fi incheiata pe un an calendaristic, de la 1 ianuarie la 31 decembrie, pentru fiecare imobil, intre viitorul Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID) si proprietari, si va fi reinnoita anual, a anuntat, vineri, autoritatea de reglementare. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a emis normele privind forma si clauzele cuprinse in contractul de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, acestea fiind publicate, joi, in Monitorul Oficial.

"Normele preiau mare parte din propunerile formulate de societatile de asigurare si reglementeaza aspecte privind forma si continutul politei de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD), suma asigurata, plata primei de asigurare, perioada de valabilitate a PAD, riscurile cuprinse in asigurare si cele excluse, obligatiile proprietarului unei constructii cu destinatie de locuinta, s.a", se arata intr-un comunicat al CSA, citat de Mediafax.

CSA reaminteste ca, in conformitate cu Legea 260/2008, PAD se incheie in forma scrisa intre PAID si proprietarul locuintei, ceea ce inseamna ca normele mentionate anterior vor putea produce efecte doar dupa constituirea PAID.

Conform Legii 260/2008, proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare, prima fiind diferentiata in functie de tipul de locuinta, intre 10 si 20 de euro. Valoarea asigurata a unei locuinte nu va depasi 20.000 de euro, iar nivelul minim se va situa la 10.000 de euro.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: