Verheugen lauda Italia si critica Germania pentru modul in care au organizat sistemul bancar

Data publicarii: 19-05-2009 | International

Guenther Verheugen, comisarul european pentru industrie, a criticat modul in care Germania a organizat sistemul bancar dar, in contrast, a apreciat ca viziunea conservativa a Italiei implementata in domeniul financiar ar trebui luata ca model in Europa.

"Germania a fost campioana mondiala in risc bancar. Nici chiar Statele Unite nu au actionat atat de imprudent", a spus comisarul in cadrul unui interviu acordat cotidianului Sueddeutsche Zeitung.

Principalii vinovati pentru situatia din Germania sunt in opinia lui Verheugen organismele de reglementare a sistemului financiar, criticate, de altfel, in nenumarate randuri de oficialii Uniunii Europene.

In schimb, Italia este intr-o pozitie net superioara pentru ca modul de reglementare si verificare a bancilor nu a permis acumularea de active toxice.

Reactia guvernului german a fost imediata si s-a facut auzita prin intermediul ministrului de finante, Torsten Albig: Guenther Verheugen demonstreaza o profunda ignoranta in ce priveste situatia din Germania."

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: