Hewlett-Packard va concedia 6.400 de angajati, din cauza climatului economic ce afecteaza cererea

Data publicarii: 20-05-2009 | International

Hewlett-Packard Co., cel mai mare producator de imprimante si calculatoare personale din lume, a anuntat miercuri ca vrea sa concedieze 6.400 de angajati in urmatoarele 12 luni, pentru a face fata cererii slabe de pe piata, relateaza Bloomberg.

Directorul executiv al companiei, Mark Hurd, a redus deja forta de lucru si a micsorat salariile, in contextul scaderii cererii de calculatoare personale, imprimante si servere. In timp ce compania vrea sa atraga clientii rivalului Dell Inc si isi dezvolta divizia de retelistica pentru preluarea Cisco Systems Inc, aceste eforturi nu au fost suficiente pentru sporirea vanzarilor in timpul celei mai severe crize de la Marea Depresiune.

De asemenea, profitul net pe al doilea trimestru fiscal a scazut la 1,72 miliarde dolari, de la 2,06 miliarde dolari, in aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile au scazut cu 3,2%, la 27,4 miliarde dolari.

"Stiam ca vanzarile de calculatoare personale vor fi foarte scazute, la fel ca si cele de imprimante. Climatul economic din trimestru a fost sever, dar compania a avut o performanta destul de buna", a declarat un analist.

Oficialii companiei estimeaza ca veniturile din acest trimestru vor fi asemanatoare sau vor scadea cu cel mult 2% fata de perioada anterioara. Sunt asteptate vanzari de 26,8 miliarde dolari, fata de 27,5 miliarde dolari, conform estimarile analistilor chestionati de Bloomberg.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: