Oana Petrescu de la BCR a devenit vicepresedinte al Asociatiei Romane a Bancilor

Data publicarii: 21-05-2009 | HR/Cariere

Oana Petrescu, vicepresedinte executiv al BCR responsabil cu operatiunile, a preluat functia de vicepresedinte in cadrul Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in locul lui Petru Bunescu, director adjunct a BRD, care a devenit prim vicepresedinte al Asociatiei.

Presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, a fost ales in functia de presedinte al ARB, Petre Bunescu a fost ales prim vicepresedinte, iar Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank Romania, si Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania, au fost realesi vicepresedinti ai Asociatiei de catre adunarea generala a ARB, reunita joi.

Conducerea ARB a precizat ca doreste sa gaseasca o formula pentru un nou statut si ca a fost organizata o echipa formata din reprezentanti ai mai multor banci, care sa elaboreze in cateva saptamani o noua strategie.

"Dorim sa gasim formule noi pentru a corespunde noilor cerinte. Dorim sa infiintam o conducere executiva care sa preia cat mai mult din sarcinile neexecutivului (consiliului de administratie n.r.) si sa exprime puncte de vedere care nu ar crea confict de interese", a spus Ghetea.

Consiliul de administratie al ARB a primit mandat sa constituie o echipa formata din reprezentanti ai mai multor banci, care in cateva saptamani urmeaza sa elaboreze un proiect prin care sa se stabieasca un nou statut si o noua strategie pentru asociatie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: