Tiriac a renuntat la domeniul de vanatoare de la Balc, din cauza cheltuielilor de intretinere

Data publicarii: 26-05-2009 | Afaceri

Ion Tiriac a renuntat la domeniul de vanatoare de la Balc. E deranjat ca statul a marit de 15 ori taxa de concesiune a domeniului, asa ca a ales sa pastreze doar tarcul de o mie de hectare. In fapt, complexul sau de vinatoare, care nu se supune noii legislatii.

Noua taxa s-ar ridica la peste 300.000 de euro, la care s-ar adauga cheltuielile cu necesarul minim de furaje si alte cheltuieli administrative care ajung la cateva zeci de mii de euro.

O suma mare in comparatie cu cat dadea pana acum Ion Tiriac. Pentru uriasul domeniu de vanatoare acesta platea statului doar 20.000 de euro. Inaintea lui, domeniul cinegetic de la Balc a mai fost utilizat de Maria Tereza, iar in anii '80, de Nicolae Ceausescu.

Fondul la care a renuntat Tiriac a fost scos la licitatie si are in efectiv 108 mistreti, 400 iepuri, 24 de cerbi si 64 de capriori. Vanatorii impatimiti nu cred insa ca omul de afaceri va renunta vreodata la partidele de la Balc.

Acum, omul de afaceri a mai pastrat doar tarcul spre care gonacii haituiau animalele in catarea pustilor magnatilor europei. Nici nu se putea altfel. Tiriac a investit aici peste un milion de euro. A populat complexul cu vanat, a amenajat cabana de vanatoare, a refacut facut drumurile de acces. Iar in acest moment, domeniul este populat de aproximativ 700 de mistreti, la care se adauga cateva zeci de cerbi din Austria.

Anul acesta, din cauza domeniului de la Balc, Ion Tiriac a avut numai dureri de cap. Prima si cea mai grea a fost incidentul in care a fost implicat avionul fostului tenisman, in momentul aterizarii pe aeroportul din Oradea si care a dus la distrugerea aeronavei.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: