CSA: 2008 ar putea fi ultimul an de crestere cu doua cifre a pietei romanesti de asigurari

Data publicarii: 26-05-2009 | Afaceri

Anul 2008 ar putea fi ultimul de crestere cu doua cifre a pietei de asigurari, avand in vedere actualul context economic, dar evolutia din 2009 va depinde si de masura in care asiguratorii reusesc sa convinga potentialii clienti de utilitatea incheierii unei polite, a declarat marti seful CSA.

"Evolutia pietei de asigurari poate depinde de masura in care asiguratorii si brokerii de asigurari reusesc sa convinga de utilitatea incheierii unei asigurari", a spus presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

Intrebata daca anul 2008 va fi ultimul cu cresteri de doua cifre pentru asigurarile din Romania, Toncescu a afirmat ca " sunt destule argumente in favoarea unui raspuns afirmativ la aceasta intrebare".

Anul trecut, piata romaneasca de asigurari a crescut cu 22,4% fata de 2007, pana la un volum de prime brute subscrise de 8,8 miliarde lei (2,4 miliarde euro).

Insa afacerile asiguratorilor au incetinit puternic in primul trimestru al acestui an, primele brute subscrise insumand 2,4 miliarde lei, in crestere cu 1,5% fata de aceeasi perioada din 2008, in conditiile in care avansul asigurarilor generale a compensat scaderea de pe segmentul de asigurari de viata.
 
Asiguratorii din Romania si-au majorat capitalul cu peste 300 milioane lei in primul trimestru
 
Societatile de asigurari din Romania si-au majorat capitalul social cu peste 300 milioane lei in primul trimestru din acest an, dupa ce, in 2008, volumul majorarilor a fost de circa 1 miliard lei, a declarat marti presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) , Angela Toncescu.

"Actionarii societatilor de asigurari au dovedit ca vor sa sustina business-ul pe care il au pe piata romaneasca de asigurari prin majorarile de capital efectuate in 2008 de circa 1 miliard de lei, dar si prin cele realizate in 2009, de peste 300 milioane lei", a mentionat Toncescu.  

Companiile de pe piata romaneasca de asigurari au inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 8,78 miliarde lei (2,38 miliarde euro), in crestere cu 22,4% fata de 2007, in timp ce daunele pe segmentul auto au sporit cu 47%.

In primul trimestru al acestui an, primele brute subscrise pe piata romaneasca a asigurarilor au insumat  2,42 miliarde lei, in crestere cu 1,46% fata de aceeasi perioada din 2008, in conditiile in care avansul asigurarilor generale a compensat scaderea de pe segmentul de asigurari de viata.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: