Romania, sub media tarilor cu sanse de dezvoltare a mediului de afaceri in urmatorii cinci ani

Data publicarii: 27-05-2009 | Economie

Conditiile globale pentru mediul de afaceri se vor inrautati pentru prima data din 1996, potrivit ultimului raport al firmei de analiza Economist Intelligence Unit, care a intocmit un raport asupra perspectivelor economice pentru urmatorii 5 ani.

In cadrul cercetarii au fost analizate sansele de imbunatatire a mediului de afaceri in 82 de tari, pricipalele criterii fiind situatia economica si politica, finantele si infrastructura. Perspectivele pentru jumatate din statele incluse in clasament s-au deteriorat in comparatie cu perioada 2004-2008.

Romania se afla pe locul 48, cu un scor general de 6,19 puncte, putin sub media generala de 6,41 puncte, insa in urcare cu un loc fata de perioada anterioara de analiza (2004-2008). Ceva mai bine decat tara noastra stau Arabia Saudita (47), Peru (46) si China (45). Imediat sub Romania sunt Egipt (49), Bulgaria (50), Africa de Sud (51).

Tarile cu cele mai bune perspective economice sunt Finlanda, Singapore, Canada, Hong Kong, Elvetia, Danemarca, Australia, Suedia, Norvegia, Olanda. In coada clasamentului sunt Ucraina, Cuba, Kenya, Ecuador, Nigeria, Iran, Venezuela si Angola.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: